Извор:Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

ЈАВИО СЕ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ: Миљковић износи теорије завере

Извор: Нпортал

19.10.2022.

12:00

ДРУГООПТУЖЕНИ у процесу против криминалног клана Вељка Беливука, Марко Миљковић, данас је у специјалном суду говорио о убиствима за које се терети и по ко зна који пут бизарним теоријама завере покушао да обесмисли суђење

Он је данас проговорио и о силовању И.С. на стадиону Партизана. Навео је на почетку излагања да је он човек који је "задовољавао камионџије за 1.000 динара", и да је манипулативан.

- Видећете како конфузно прича, не зна ни ко га је силовао, ни када се то десило. Ја верујем да би се свако сећао мучења које је трајало три дана, а он се не сећа. Срамотно је да се изјашњавам на то да је нас 14 тукло и силовало - изјавио је Миљковић.

Када је у питању део оптужнице који се односи на продају дроге на стадиону, Миљковић је рекао да је немогуће да су они, као тако организована криминална група, а да се они баве са 100 грама траве.

BloombergAdria.com

 

Друга оптужница

Марко Миљковић, после дуже од сат времена излагања, након изношења одбране на прву оптужницу, прешао је на изглање о другој оптужници, којом су криминалној групи на терет стављена убиства Николе Митића и Горана Михајловића.

На почетку је навео да је невероватно да су Сенад Решовић и Владимир Грек, који су били његово обезбеђење, ухапшени накнадно. Сенад се све време смејао на његове изјаве.

BloombergAdria.com

 

- Имам право на обезбеђење, ако се осећам угрожено - рекао је он.

Митић је, подсетимо, отет према оптужници код Амбасаде САД.

- Сви знамо где је америчка амбасада, како то да нема снимка са камера, да видимо где смо га отели, како смо га отели, ко је претерао тај његов ауто "хонду" - рекао је Миљковић и поново се позвао на чланове закона, тврдећи да Митић није мртав.

BloombergAdria.com

 

- Ја никоме не верујем на реч да је неко мртав - додао је.

Када је у питању убиство Горана Михајловића, навео је да не пише како је на превару отет и додао да он верује да је "телепорт".

- Кажу нађена машина за таблетирање Горана Михајловића, нек нам доставе власнички лист - ироничан је био Миљковић, и уз осмех коментарисао наводе оптужнице и сведочење сведока сарадника, да су Михајловића "отровали непознатом супстанцом".

BloombergAdria.com

 

- Ја за такву супстанцу не знам, позваћу се опет на чланове закона - иронично је уз осмех рекао он.

Миљковић се поново позвао на случај Марине Андрејић, која је ослобођена за убиство сина Ђорђа.

- Ако су могли да натерају једну мајку да призна убиство детета, шта могу тек остале - рекао је он алудирајући на исказе које су дали сведоци сарадници.

BloombergAdria.com

 

Такође, током изношења одбране, тврдио је да је једна особа са слика за коју се сумња да је њихова жртва, жива и да се налази у Швајцарској.

„Мушкарац са слике је жив, јавио се нашем адвокату из Швајцарске“, рекао је Миљковић.

BloombergAdria.com

 

Миљковић је почео да чита делове исказа сведока сарадника, уз опаску да ће "сада да поентира".

- Сведок сарадник Бојан Хрватин, који сам каже да је наместио Горана Величковића, каже не може да се сети презимена, па судија толико је био у медијима, да мислим да му и моја деца знају презиме - смејао се за говорницом Миљковић.

На исти начин је читао и исказ сведока сараника Николе Спасојевића а потом завршио излагање:

BloombergAdria.com

 

- Ја сам завршио, за сада нећу одговарати на питања. У ствари, нећу никада одговарати на питања, ако нам се не доставе обдукциони записници - алудирао је Миљковић поново да не верује да су нестали мртви.

Подсетимо, и током уводног излагања, пре почетка јавног суђења, Миљквоић је износио тезу да "нема тела, нема дела", а поруке сличне садржине наводно су пресретнуте и у скај комуникацији између припадника криминалне групе.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".