Извор:Фото: Н. Скендерија / ТВ Пинк принтскрин

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ: У суд стигли војници Вељка Беливука

Извор: Нпортал

20.10.2022.

08:52

ПРВА екипа сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића стигла је око 8.35 сати у Специјални суд у Устаничкој улици где ће им данас бити одржан наставак суђења.

"Војници" озлоглашеног клана стигли су под великом пратњом Жандармерије наоружане дугим цевима.

Почетак суђења заказан је за 9.30 сати.

Подсетимо, Беливук је у понедељак када је почело суђење негирао кривицу и у судници навео да сматра да је цела оптужница измишљотина и да не стоји да су се он и остали бранили ћутањем, јер су изјавили да нису криви. На првом рочишту прочитане су обе оптужнице.

У среду је саслушан Марко Миљковић који је такође негирао да је починио злодела која му се стављају на терет и тврдио је да је оптужница измишљотина. Саслушана су и браћа Будимир.

Клану се на терет ставља више кривичних дела
Беливуку и његовом клану се на терет ставља седам убистава, трговина дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Суд је у јуну потврдио нову оптужницу, другу по реду, којом се терете за убиство Николе Митића у августу 2020. године и Горана Михајловића у априлу 2019. године.

У оквиру прве оптужнице на терет им се стављају убиства Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића и Лазара Вукићевића.

Беливук и припадници његове криминалне групе ухапшени су 4. фебруара 2021. године, а припремно рочиште почело је 13. јуна ове године, из четвртог пута.

BloombergAdria.com

 

Први пут је одложено због захтева за изузећа поступајућих судија и тужилаца, други пут због изостанка адвоката Дејана Лазаревића, који је био ангажован као бранилац Беливука, Миљковића и других оптужених, јер је 14. априла ухапшен као члан криминалне групе Дарка Шарића и од тада је у притвору.

Треће припремно рочиште одложено је јер је Миљковић отказао пуномоћје свом адвокату и остао без браниоца.

На самом почетку рочиште је раздвојено и у односу на Миљковића, јер се његов нови изабрани бранилац још није упознао са Беливуковим предметом, а који се жалио да се не осећа добро, након чега су враћени у притвор пренео Блиц.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".