Извор:Фото: Д. Гагричић

ПОЗНАТО КАД ЋЕ СНЕГ: Метеоролог открива каква нас зима чека

Извор: Нпортал

20.10.2022.

21:28

Метеоролог Слободан Совиљ најавио је каква нас зима чека, али и када Београђани могу да очекују прве снежне падавине.

Последњи метеоролошки извештаји најављују хладну зиму, прецизирајући да ће се Србија налазити усред области која ће највише бити погођена.

Какву зиму можемо да очекујемо у Србији, да ли ћемо бити изложени непогодама и када се може очекивати прво захлађење и снег, открио је метеоролог Слободан Совиљ гостујући у програму београдског медија.

– Према прелиминарним подацима Републичког хидрометеролошког завода Србије, ми очекујемо за један степен топлију зиму у односу на вишедеценијски просек, температура би у просеку ишла од 1 до 5 степени, уз просечну количину падавина од 100-160 литара по квадратном метру на нивоу целе сезоне.

До краја октобра очекујемо релативно суво и топло време, а наредна седмица ће бити топлија од ове, 25-26 степени у већини крајева у Србији – рекао је метеоролог Слободан Совиљ, па додао:

– Просечни датум падања првог снега у Београду је 23. новембар, а средњи датум је 7. децембар, тако да има времена до првог снега, нема назнака за нагла захлађења, нема снега чак ни на планинама!

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".