Извор:Фото: Твитер принтскрин/@procesaleando/Зоран Јовановић Мачак

ПУШКИЦЕ КАКВЕ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Професорка објавила ХИТ фотку

Извор: Нпортал

23.10.2022.

13:22

ПРОФЕСОРКА права из Шпаније Јоланда де Лучи на Твитеру је објавила фотографију пушкица које је пре неколико година запленила једном свом студенту. Маштовити преписивач градиво казненог права изрезбарио је на 11 хемијских оловки.

- Поспремајући своју канцеларију, наишла сам на сувенир са факултета који сам једном студенту запленила пре неколико година. Казнено право на хемијским оловкама. Каква уметност! - написала је Јоланда у објави коју је лајковало више од 290.000 људи.

- Запањујуће је како, када су урезана механичким средствима, слова имају тенденцију да репродукују римску рустику - написала је једна твитерашица смејући се непознатом уметнику.

- Добро познајем аутора тог дивног дела - открио је један твитераш и појаснио како су пушкице направљене: - Техника коју је уметник користио, како ми сам каже, била је да је графитну оловку заменио иглом, што му је омогућило изузетно једноставно писање.

Друга особа се у коментарима присетила да је на исти начин израђивала пушкице још у 80-им: - Учинио сам то 1987. са жутом Бик оловком. Нисам је користио јер сам се толико концентрисао да га напишем да сам научио градиво.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".