Извор:Фото: Танјуг

ПРОМЕНЕ НА ЧЕЛУ НОВОГ САДА: Изабран нови градоначелник

Извор: Нпортал

26.10.2022.

15:29

НАКОН што је досадашњи градоначелник Новог Сада Милош Вучевић прешао на нову функцију, одборници Скупштине Града изабрали су новог градоначелника.

Одборници Скупштине Града Новог Сада изабрали су Милана Ђурића за новог градоначелника. За његовог заменика изабран је Игор Црнобарац, који је био заменик одборничке групе СНС-а у Скупштини града.

Милан Ђурић је био заменик досадашњег градоначелника Милоша Вучевића, који је у понедељак  поднео оставку јер одлази на функцију министра одбране и потпредседника нове Владе Србије. 

У свом првом обраћању одборницима, Милан Ђурић је најавио наставак инвестиција у граду, као и штедњу енергената. 

Најавио је да ће наставити пут трасиран 2012. године, од када је Српска напредна странка на власти у Новом Саду, односно да ће водити политику континуитета.

- Да Нови Сад настави да расте и развија се, да Новосађани имају бољи животни стандард, било да станују у центру или у приградским насељима - навео је Ђурић.

Како је рекао, време које долази носи велике изазове, много рада, труда и одрицања.

- Зато је важно што свих ових година имамо стабилан буџет и финансије - истакао је Ђурић и додао да се константно ради на довођењу нових инвестиција, као и да је Нови Сад лидер по извдајању за програм запошљавања.  

(РТС)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".