Извор:Фото: АП

ЧИШЋЕЊЕ МРЕЖЕ: Ово су планови Маска за Твитера

Извор: Нпортал

29.10.2022.

17:57

"Он има лично велике амбиције за Твитер"

Маск је оптужио претходно руководство за обману и давање погрешних информација о компанији због чека се читав процес одужио и отишао на суд, а одмах по куповини отпустио је извршног и финансијског директора, као и шефа правних послова и политике.

По Масковим речима, његова идеја је чишћење лажних налога у циљу очувања платформе као места за слободу говора, поредећи је са античким форумом или агором.

- Он сматра да Твитер треба да буде то - дакле простор за политички дијалог у условима слободе говора и првенствено платформа која промовише слободу говора у неким рационалним оквирима уз, наравно, ограничавање свега онога што се може сматрати говором мржње, позивањем на насиље и слично- рекао је професор Никола Танасић, преноси Спутњик.

Након вишемесечне саге о куповини и продаји светски утицајне друштвене мреже, зачињене тужбом, свађом новог власника Илона Маска са менаџментом и најавама промене уређивачке политике, оснивач Тесле је купио „Твитер“ за 44 милијарде долара.

- Он има лично велике амбиције за Твитер и те амбиције нису економске већ политичке природе. Маск сматра Твитер за перспективну мрежу као место за политички дијалог и сматра да она треба да обезбеди одговарајуће услове да се тај дијалог води у условима слободе говора- рекао је Танасић.

Маск је, како наводи Танасић, јако заинтересован за укидање елемената које препознаје као ограничавање слободе говора и сматра да Tвитер, као и друштвене мреже генерално, има склоност да се поцепа на домене који искључиво сервисирају ставове или екстремне левице или екстремне деснице.

(Спутњик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".