ХАНИ КУВА ЗА ВАС: Недељни ручак по укусу звезде деведесетих
30.10.2022.
12:33
Иако је изградила певачку каријеру, Соња Миленковић Хани повукла се са сцене и данас се ретко појављује у јавности.
Соња Митровић Хани била је изетно запажена и популарна деведесетих година, када је отпевала неколико великих хитова, међу којима су "Откини бејби", "Коцка шећера" и "Џип". Иако је изградила певачку каријеру, повукла се са сцене и данас се ретко појављује у јавности.
Екипа часописа "ТВ Новости" својевремено је у својој рубрици посвећеној кулинарству, у којој су познати представљали своје омиљене рецепте, угостила управо Хани.
Она је са читаоцима поделила омиљени рецепт за чамчиће од плавог патлиџана.
Састав:
- четири већа плава патлиџана
- две павлаке
- паковање италијанске тестенине у боји
- 200 г сувог врата или прашке шунке
- мало ренданог качкаваља
- зачин Ц
- главица црног лука
Начин примпреме: Моја кухиња се састоји од јела која правим по укусу и готово све мере су отприлике. Зато када будете правили ово јело, руководите се властитим укусом.
Четити већа плава патлиџана, немојте љуштити, него их добро оперите и пресеците уздуж. Онда, из половина издубите масу, тако да добијете чамчиће. Њих посолите по укусу и оставите да одстоје. Масу коју сте издубили исецкајте на ситно, потоите у хладну воду и пустите да одстоји пола сата, да би се изгубила горчина. Потом масу исцедите и ставите да се динста са исецканом главицом црног лука. У то додајте зачин Ц и наставите да динстате док сва вода из патлиџана не нестане.
У међувремену, скувајте једно паковање италијанске тестенине у боји. Тетстенину исцедите и сједините са патлиџаном и у то додајте ситно исецкан суви врат или прашку шунку. Затим у то ставите мало мање од две павлаке и качкаваљ, по могућству димљен.
Следеће што треба да урадите је да проспете воду коју су чамчићи пустили и да их филом напуните до врха. Преосталим делом павлаке премажите врх и по њему сипајте још качкаваља. У мало подмазан плех ставите чамчиће и пеците их на температури од 200 степени док не порумене.
Јело се једе и толо и хладно, а кора се наравно, баца. Није да га је баш нарочито забавно правити, али задовољство не изостаје када се седне за трпезу! Чамчићи су, заиста, много укусни, а и лепи су "на око".
Пријатно!
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".