Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/verdeanordest/Профимедиа

ОНА КУВА ЗА НОВАКА: Светски тенисер једе ове специјалитете

Извор: Нпортал

31.10.2022.

12:37

ЉУБИЦА Комленић је случајно упознала нашег првака тениса Новака Ђоковића и постала добра пријатељица.

Љубица је врло млада отишла у Италију, свега са 19 година где је изградила врхунску каријеру. Сада је открила своје тајне кулинарство и упозорила на грешке које правимо док спремамо месо.  Она је открила и коју Новак Ђоковић једен храну: 

-Отишла сам са једним кофером у руци где сам сада једина жена у свету светских кулинарских судија са максималном лиценцом категорије А и судим националним тимовима на светским такмичењима где има 200 Мишелин шефова од једне до три звездице које обучавам у техници кулинарства у којој сам специјализована- изјавила је она док је била гост на К1 телевизији.

После упознавања у Италији, врло брзо готово после два месеца су почели да сарађују. Питање глутена није ни било занимање јавности док то Новак није споменуо. Љубица каже да такве измене никако не бисмо требали да радимо на своју руку.

BloombergAdria.com

 

-Што се тиче његове исхране, он нема целијаклију, као што немам ни ја, а не толеришем бело брашно. Није здраво јести без глутена, ако немаш проблема. Јер тесто без глутена садржи скроб. Његова исхрана је добра, јер уноси протеине, минерале, соли на здрав начин. Међутим, ако прокувамо пасуљ на сто степени, тиме не угрожавамо протеин у исхрани. То зна и Новак и он уноси више протеина него са рибом и месом.  Ако једемо месо које је пржено на 200 степени  5 - 6 сати, претвори се у негативан холестерол и уништимо сав протеин. Не кажем да не треба некад појести јагњетину, прасетину али морамо да се окренемо на нову технику кулинарства да задржимо укус, али да буде здравије-објаснила је она.

 

 

Новак једе поврће и воће, сменке, али и традиционална јела спремљена на вегански начин.

-То су балкански специјалитети, попут сарме са киселим купусом и ћевапа, али их за Новака спремамо на вегански начин. Нису му то омиљена јела, већ су му блиска па му их понекад припремамо како бисмо га подсетили на традиционалне укусе-Aвела је једном приликом Комленић.

BloombergAdria.com

 

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".