Извор:Фото: Танјуг/АП

ХОЋЕ ДА ВОЈСКА РЕАГУЈЕ: Блокаде улица и протести у Бразилу

Извор: Нпортал

02.11.2022.

22:21

У БРАЗИЛСКИМ градовима Сао Паолу и Рио де Жанеиру демонстранти су данас тражили да војска интервенише како би спречила долазак на власт новоизабраног председника Луиса Ињасиа Луле да Силве, пише РИА Новости.

Данас су присталице Жаира Болсонара, који је изгубио изборе, блокирале саобраћај на путевима. Хиљаде његових присталица окупило се испред зграде војне команде у центру Рио де Жанеира да траже од војске државни удар против Луле да Силве.

- Да, желимо интервенцију војске, јер не прихватамо резултате избора. Сви знају да је било превара, јер се бројеви не поклапају, пребројавање гласова се не поклапа - рекао је локални становник за руску агенцију.

- Нећемо ревизију резултата, желимо интервенцију - нагласила је она.

BloombergAdria.com

 

И у Сао Паулу, као и у многим другим градовима у Бразилу, камионџије су блокирале ауто-путеве. Пут до једног од највећих аеродрома у земљи био је блокиран неколико сати од стране Болсонарових присталица, због чега многи људи нису могли да лете из Сао Паула или су касно отишли.

У Бразилу је 30. октобра одржан други круг председничких избора у којима је Лула да Силва победио актуелног председника Жаира Болсонара тесном разликом. Лулин трећи мандат почеће 1. јануара.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".