ПИЛЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Спремите је на ова ДВА начина
04.11.2022.
21:44
ДОМАЋА супа са кнедлама са пилетином или без ње неизоставни је део трпеза наших бака, а сада је време да се присетимо како се праве.
Супа је одувек важила за јело које је здраво да се једе јер ако се додаје поврће осим меса, обогти се још више витаминима. Супа јача имунитет и препоручује се да се једем најчешће током хладних дана, а када су у питању породични ручкови, не може се проћи без ње на менију.
Састојци потребни за супу:
1/2 пилета
шаргарепа,целер, першун паштнак
1 мањи кромпир
1 мањи препечен лук
неколико зрна бибера
першунов лист
со зачин
Кнедле за супу можете правити на више начина, а ова два су неки од њих:
Потребно је да у тањир ставите на врх мале кашичице масти (можете користити уље за замену), потом додајте 1 јаје и добро изједначити, постепено додајте 5-6 кашика гриза и на врх ножа прашка за пециво измешати.. Кашичицом вадити на врх кашичице и спустити у супу. Кувати 2-3 мин. Додати першунов лист. Наша супа је готова.
Кнедле на други начин:
Умутити једно беланце добро у чврс шне додати жуманце и мало уља и 4 -5 кашика гриза . Све изједначити и вадити кашичицом.
(Бакина кухиња)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".