Извор:Фото: Милена Анђела

ПЛАКАЛА ГЛЕДАЈУЋИ У ВОДУ: Детаљи драме на Бранковом мосту

Извор: Нпортал

07.11.2022.

14:51

БРЗОМ , мудром и ефикасном реакцијом полицајци ПС Стари град спасили су живот девојци која има свега 18 година када су је спречили да скочи са Бранковог моста.

Како се незванично сазнаје девојка је наводно звала Хитну помоћ и навела им да ће да скочи с моста око 12. 40 сати.

– Када је полиција стигла она је стајала на тротоару уз ограду. Девојка је плакала гледајући у воду. Полицајци су јој опрезно пришли и почели да причају с а њим. Толико је полицајац имао стрпљења када да прича са најрођенијим – препричава сцену један од очевидаца драме на Бранковом мосту.

Он додаје да је девојка, до детаља испричала зашто се одлучила на тај корак.

– Рекла је да има 18 година и објаснила да има проблеме у школи, али и у породици. Није могла да се избори с њима. Полицајац јој је објашњаво да ће све бити како треба и она му је срећом поверовала – рекао је саговорник још увек потресен сценом коју је видео.

Према његовим речима убрзо је стигла и Хитна помоћ.

– Била је докторка и она је полако разговарала с њом и сместили су је у санитет. Како сам чуо превезли су је у психијатријску установу “Др Лаза Лазаревић”. Надам се да ће тамо добити адекватну помоћ и да јој никада више ништа слично неће пасти на памет јер живот је пред њом – рекао је саговорник.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".