Извор:Фото: НК Марибор

БУЦКО: Повратак легенде Серије А из пензије после 11 месеци

Извор: Нпортал

07.11.2022.

17:25

ПРВИ играч који је постигао четири гола у гостима у нокаут фази Лиге шампиона је бриљирао у Серији А. После депресије се вратио кући, да би јуче поново заиграо фудбал.

Словеначки ас Јосип Иличић је своје најбоље дане провео у Серији А, почевши од Палерма. Жарио је и палио теренима широм Апенина у дуету са Хавиером Пастореом. Давао је голове против великана Италије као што су Интер и Јувентус, али када је Пасторе напустио клуб, није успео да се снађе.

Брзо је променио окружење и прешао је у Фиренцу. Са Маријом Гомезом је делио титулу најбољег стрелца екипе. Међутим после четири успешне године, прешао је у Аталанту.

Овде је оставио најбољи утисак, достигавши и историјско треће место са Аталантом, тако заигравши у Лиги шампиона. Са Дуван Запатом  је изабран у тим године Серије А. Достигао је и четвртину финала са овим клубом када је постигао 4 гола на гостујућој утакмици против Валенсије.

Бергамо, град у ком је Иличић проводио најбоље дане, је био тешко погођен коронавирусом. Такође, он је говорио да гласине везане за његову жену нису истините.

На дебију против Муре је јуче постигао гол са беле тачке. На том дебију је изгледао потпуно другачије - увећане килаже и делимично ван форме са видљивим стомаком, показао је да је ипак класа вечна на крају, постигавши један гол. Меч се завршио доминантном победом Марибора од 5-1.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".