Извор:Фото: А.Стојановић

ЗНА СЕ ТАЧАН ДАТУМ КАД ЋЕ ПРВИ СНЕГ Спремите капе и рукавице

Извор: Нпортал

07.11.2022.

20:56

ПРВИ снег и јаче захлађење у Србији се очекује у трећој декади новембра, тачније 26. када ће пасти снег и у нижим пределима, истиче метеоролог Иван Ристић.

- Почетак недеље биће и даље у већем делу земље облачан, прохладан и тмуран. У јутарњим и преподневним часовима смањена видљивост због магле и ниске облачности. Смањење облачности и делимично разведравање очекује се у уторак, 8. новембра, поподне. У среду и четвртак, 9. и 10. новембра, на подручју Војводине, по котлинама и долинама река, има услова за појаву магле и њеног дужег задржавања.

У току дана смена сунца и облака и мало топлије услед прилива топлијег ваздуха са запада. Најнижа јутарња температура од пет до 10 степени Целзијуса, а највиша у мањем порасту и кретаће се од 14 до 19 степени Целзијуса. У крајевима где се магла буде дуже задржала биће знатно хладније. Такође због неповољне метеоролошке ситуације, магле и слабог ветра, већи део дана ваздух ће бити прилично загађен - наводи метеоролог Ристић и додаје:

- У петак, 11. новембра и дане викенда, 12. и 13. новембра, пролазак ослабљеног таласа влажног ваздуха са којим поново долази хладнији ваздух, понегде ће бити и слабије кише. Са доласком хладнијег ваздуха јача антициклон, поље високог ваздушног притиска и долази до стабилизације времена све до средине новембра.

Минимална температура од три до осам степени Целзијуса, а максимална у мањем паду и кретаће се од 10 до 15 степени Целзијуса.

Према његовим речима у другој половини месеца уследиће промена времена.

- Таласи влажног и све хладнијег ваздуха условиће пролазна наоблачења, појачан ветар и постепен пад температуре са кишом у низинама и снегом на планинама. Током треће декаде јутарње температуре од нуле до пет степени Целзијуса, а највише дневне од пет до 10 степени. Јаче захлађење крајем треће декаде, тачније око 26. новембра, када се очекује појава снега и у нижим пределима.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".