Извор:Фото: принтскрин Твитер/Твитер принтскрин/@piersmorgan/

"ПЕЛОСИ ЈЕ ЖИВОТИЊА": Трамп оштро о америчкој политичарки

Извор: Нпортал

08.11.2022.

10:07

Такође ју је назвао "лудом Ненси Пелоси".

Бивши председник Доналд Трамп у понедељак је председницу Представничког дома Ненси Пелоси назвао "животињом", неколико дана након што је њеног мужа чекићем напао човек оптужен да је покушао да отме говорницу.

- И ја мислим да је и она животиња, да вам кажем истину - рекао је Трамп на митингу у близини Дејтона у Охају, у име републиканских кандидата уочи међуизбора, пре него што је поменуо Пелоси и Представнички дом који су га опозивали два пута.

Трамп је дао коментар о Пелоси одмах након што је поменуо члана банде МС-13 осуђеног за убиство, на кога је рекао на исти начин: "Ово је била животиња“. Мужа Ненси Пелоси, Пола, напала је 28. октобра у Сан Франциску особа оптужена да је покушала да је отме и науди другим демократама. Напад је изазвао забринутост, посебно међу демократама, због политичког насиља и републиканске реторике.

Чинило се да је Трамп говорио о потенцијалној реакцији коју би добио од свог коментара: "Рећи ће: ’Каква ужасна ствар. Он је Ненси Пелоси назвао животињом“, рекао је бивши председник.

- Никада више нећу користити реч с*ање. Али оно што нам је урадила у овој земљи…”, рекао је Трамп на митингу, утихнувши. Такође је  назвао "лудом Ненси Пелоси“, као што је то често чинио раније.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".