Извор:Фото: Архив Борбе/Архив Новости/Принтскрин Инсртаграм/ Doug DeMuro

НАКОН 20 ГОДИНА: Кнелетова бивша о крађи аута "лото девојке"

Извор: Нпортал

11.11.2022.

15:36

АЛЕКСАНДАР Кнежевић Кнеле, покретач дизел културе и један од најопаснијих жестоких момака деведесетих година прошлог века, убијен је у ноћи између 28. и 29. октобра 1992. године, а поједини су га називали и „принцем београдског асфалта“.

Годинама се спекулисало да ли је лото девојци Сузани Манчић отео аутомобил по којем је био препознатљив, јер је само тај аутомобил „жарко желео“.

BloombergAdria.com

Према писању медија, први власник аутомобиле био је Влада Ковачевић Треф, а следећи власник била је лото девојка. Дуго су кружиле приче по престоници да је Кнеле обожавао тај аутомобил и да је само решио да га узме од водитељке. Међутим, његова девојка је једном приликом демантовала целу причу и након више од 20 година открила шта се заправо десило:

- Није тачно да је Кнеле отео Сузани аутомобил! Била сам са њим када га је купио од њеног мужа, на Бубањ потоку - наводи се на Фејсбук страници „Легенде деведесетих“.

Александар је рођен 27. априла 1971. у насељу Браће Јерковић, као прво дете Владанке и Душана Кнежевића. Отац му је био припадник "старе гарде" људи са асфалта, која је наводно све решавала на "фер начин". Надимак Буца Ал Капоне добио је јер је стално ишао у биоскоп да гледа гангстерске филмове у којима је Ал Капоне био главни јунак. Основну школу је завршио као одличан ђак, а пријатељи су за њега тврдили да је био одан друштву, те да су му руке биле пуне ожиљака насталих у крвавом братимљењу. Одрастао је у доба флиперана, видеотека, аутомата са електронским играма, турбо и дизел музике. Модни императив тог времена је био да се носе горњи делови тренерке увучени у доњи или у фармерке, златни ланци око врата, патике "ер макс"...

BloombergAdria.com

Током кратког и бурног живота Кнежевић није осуђен ни за једно кривично дело. Наводно је постојало неколико пријава против њега, међу којима и једна за силовање. После убиства новине су објавиле хвалоспеве о младом криминалцу, називајући га "београдским Џејмсом Дином" и "Самурајем са асфалта".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".