Извор:Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

СТИЖЕ НАМ ЗАХЛАЂЕЊЕ: Ево када се очекује промена

Извор: Нпортал

11.11.2022.

18:28

ОД ДАНАС ће у Србији бити мало хладније него претходних дана, али се натпросечно топло очекује све до средине следеће седмице.

Метеоролог Ђорђе Ђурић каже за „Блиц“ да је јаче захлађење могуће након 16. Новембра.

- У Србији у петак променљиво облачно, још ујутро понегде на истоку и југоистоку са слабом кишом. Максимална температура биће од 13 до 17°Ц, у Београду до 15°Ц. На северу Србије током викенда биће сунчано, у осталим пределима променљиво облачно, на истоку, југу, а потом и југозападу са кишом, на вишим планинама са снегом – каже Ђурић.

У суботу ће северозападни ветар бити у скретању на југоисточни и у недељу ће у кошавском подручју бити појачан, повремено и јак. Максимална температура током викенда биће од 13 до 17°Ц, у Београду до 15°Ц.

BloombergAdria.com

 

У Београду се током викенда очекује суво и углавном претежно сунчано.

- Србија ће и почетком следеће седмице бити под утицајем антицклона и повишеног ваздушног притска, али уз постепени пад. Очекује се суво са сунчаним интервалима, а због струјања и ветра, магла из јутарњих часова могла би се понегде задржати и током већег дела дана. Максимална температура биће од 14 до 18°Ц, у Београду до 16°Ц, а у пределима са маглом хладније – каже метеоролог.

Следеће седмице очекује продор хладније ваздушне масе и захлађење, уз северозападни ветар. За сада још увек није поуздано у ком обилику и интензитету ће бити изражено захлађење, али оно што је засигурно да ће око 20. новембра време попримати карактер касне јесени и биће примереније крају новембра, уз максималне температуре од 5 до 10°Ц и уз снег у планинама.

BloombergAdria.com

 

- За сада се до 20. новембра не очекују мразеви, осим локално у котлинама и на вишим планинама. Просечна максимална температура за средину новембра је од 9 до 13°Ц, а она је ових дана и за 5 до 7 степени виша од просека – закључује.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".