Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/El Profesor

БИЋЕ КАКО ПРИНЦ КАЖЕ: Судија је морао да поништи гол

Извор: Нпортал

14.11.2022.

16:39

ПРВО и једино учешће Кувајта на Мундијалу је било управо 1982. године, а овај деби је дефинитивно био незабораван.

Од почетка карте нису ишле њима у корист. Кувајт је у групи био са Енглеском и Француском и Чехословачком, те се од почетка очекивало да ће испасти. Тако је и било, били су последњи у групи, а једини поен су узели против Чехословачке.

На самом почетку су успели да отму бод репрезентацији Чехословачке, а затим је уследио гигант - Француска. Показали су зубе и били су спремни да то учине опет. На трибинама стадиона је био и принц Кувајта Шеик Фахад Ал-Ахмед Ал-Џабер Ал-Сабах, такође и председник фудбалског савеза. Чекала се историја.

Французи су повели, а затим и увећали предност до полувремена. Уседио је још један гол пре него што је Кувајт узвратио ударац. Затим је дошао и судњи тренутак. https://www.youtube.com/watch?v=HFDsJOOBlhA

Четврти гол Француза. Играчи Кувајта су остали залеђени због пиштаљке која се чула на трибинама, а они су љутито протестовали код главног судије. Принц Фахад је одлучио да узме ствари у своје руке и дошао је на терен и претио да ће његова репрезентација напустити терен уколико се не поништи гол.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".