Извор:Фото: Г. Шљивић

Отео 3 жене, једна настрадала услед мучења-ЧЕКАЛИ 20 ГОДИНА

Извор: Нпортал

14.11.2022.

17:32

ВИШЕ јавно тужилаштво подигло је оптужницу против А. М. (47) из Ниша, због сумње да је 2002. године, са још двојицом мушкараца на територији Француске, отео три жене које су приморавали на проституцију и према којима су поступали на свиреп начин, од чијих последица је једна од њих преминула. Он се терети да је у саизвршилаштву починио два кривична дела отмице и једну отмицу са смртним исходом.

Како је "Блиц" писао, он је ухапшен 24. маја ове године у акцији нишке криминалистичке полиције која је спроведена у сарадњи са државним органима Француске Републике а Више јавно тужилаштво у Нишу, након извшеног претреса стана, донело је наредбу о спровођењу истраге против осумњиченог А. М.

Према саопштењу које је тада дало Више јавно тужилаштво, један од саучесника у отмицама је осуђен у Француској а други је у међувремену преминуо. Како "Блиц" сазнаје, једна од оштећених жена О. С., коју су "купили" од непознатих лица је Украјинка по националности, а у то време је имала 25 година, једна је Францускиња и тада је имала 27 година док је једна девојка рођена у Паризу и има српско име и презиме.

- Сумња се да је почетком 2002. године осумњичени А. М. заједно са Б.Н., према коме је кривични поступак окончан правноснажном осуђујућом пресудом пред судом у Француској Републици и сада покојним З. Р., оштећену О. С. силом и искоришћавањем односа зависности и страха који је оштећена имала према њима као лицима која су је купили од непознатих лица, задржали дуже од десет дана, и то у периоду од око три месеца, поступајући према њој на свиреп начин, а све како би оштећену О. С. принудили да почне да се проституише у мрежи проституције, коју је организовао осумњичени заједно са Б. Н па је након периода од око три месеца оштећена и почела да се проституише за њихов рачун - саопштило је ВЈТ Ниш.

BloombergAdria.com

 

Такође, како је тада навело ВЈТ Ниш, сумња се да је у периоду од средине априла 2002. године до 2. августа 2002. године, осумњичени А. М. заједно са Б. Н. држао другу оштећену М. К. у различитим хотелима на ширем подручју града Париза, као и да су поступали према оштећеној на свиреп начин, а како би је принудили да им каже какве су изјаве она и трећа оштећена В. Р. дале у полицији Француске Републике, у ком поступку су саслушаване због навођења на проституцију од стране чланова ове мреже.

- У неутврђеном периоду од краја јула до средине августа 2002. године, оштећену В. Р. су силом и искоришћавањем односа зависности и страха који је оштећена имала према њима као проститутка у мрежи проституције коју су они организовали, одвели из Тулуза у париску област и задржали је, поступајући према њој на свиреп начин, како би је принудили да им каже какве су изјаве М. К. и она дале у полицији Француске Републике у ком поступку су саслушаване због навођења на проституцију од стране чланова ове мреже, услед ког свирепог поступања је наступила смрт оштећене В. Р. - саопштено је из ВЈТ Ниш, у мају, након хапшења А.М.

А. М. је у граду на Нишави живео мирним животом и у протекле две деценије није био експониран у нишким кримналним круговима, нити је до сада у јавности био повезиван са било каквим кривичним делима, због чега је све шокирало његово хапшење.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".