Извор:Фото: репринт ТВ Новости

КОНДИЋЕВА НАПУСТИЛА СРБИЈУ: Ради два посла и много је тешко

Извор: Нпортал

15.11.2022.

08:24

СРПСКА глумица Тијана Кондић остала је запамћена у Србији по снимљеном филму "Наташа" у ком игра лик девојчице која покушава да разреши убиство оца.

Тијана после снимљеног филма није желела да се бави глумом, па је уписала светску књижевност на Филолошком факултету који је завршила у року. 

После је добила продукцијски посао у Тел Авиву и преселила се за Израел. У Србију се вратила само да промовише свој роман. 

Једном приликом је проговорила о животу у Израелу: 

BloombergAdria.com

 

- У Израел сам отишла пре три године, преселила сам се тамо. Тамо имам и фамилију која ми је велика подршка. Радим два посла, држим плесне часове кубанске салсе и радим пројекте у продукцији. Недавно сам завршила велики филм једног од најпознатијих израелских редитеља. Тешко је и напорно. Али ако имате амбицију, онда догурате негде. У паузама између пројеката пишем - испричала је Тијана једном приликом и додала да јој је било тешко да успе на другом континенту.

- Све је тешко. Крећете из почетка, све. Била сам раније у Израелу као туриста. Једно је бити туриста, а друго је живети тамо. Од језика, културе, која је мени пријемчива и блиска. Мени је то био изазов, а не нешто најтеже. Гледала сам то позитивно и упознала сам тамо људе из целог света. Научила нови језик и ствари. Живим потпуно другачији живот, али то не значи да ми не недостају ствари из Србије, а посебно људи. Најтежи део је када морате да водите сами рачуна о себи, у смислу да сама морам да се бринем о свему и водим рачуна да ли ћу преживети. У Србији нисам то морала. Најтежи тренутак ми је био одлазак одавде, а након тога смрт мог оца, која се догодила само два месеца након мог одласка у Тел Авив. У једном тренутку се много ствари десило. Пресељење, потом породични несрећни догађај. Цео тај тежак период користила сам за писање. Писање је једна врста терапије и сваки облик уметности - искрено је говорила Кондићева.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".