Извор:Фото: Танјуг/АП

ЗВАНИЧНО: Трамп поново кандидат за председника САД (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

16.11.2022.

08:22

REPUBLIKANCI у овом тренутку не могу да приуште да номинује „политичара или конвенционалног кандидата“ ако желе да поново освоје Белу кућу.

Бивши амерички председник Доналд Трамп поднео је кандидатуру за председничке изборе 2024. године.

Трамп је био 45. председник САД и покушаће да буде тек други председник у америчкој историји који ће бити изабран у два неузастопна мандата. Познати политичар је ту дужност је обављао од 2017. до 2021. године.

Предстојећи председнички избори ће за Трампа бити трећи, а вест о кандидатури, која је објављено из његове базе на Флориди, долази после међуизбора, односно гласања за 435 чланова Представничког дома и 35 од укупно 100 чланова Сената, 36 од 50 гуверенера, као и других званичника на нивоу савезних држава. Републиканци су незадовољни резултатима избора јер нису успели да од Демократа преузму контролу над Конгресом САД.

BloombergAdria.com

 

Сарадници бившег председника предали су документацију потребну за кандидатуру, а Трамп је примио бројне госте на луксузном имању на Флориди.

BloombergAdria.com

 

Трамп тврди да странка у овом тренутку не може да приушти да номинује „политичара или конвенционалног кандидата“ ако жели да поново освоји Белу кућу, пише ЦНН.

- Ово неће бити моја кампања, ово ће бити наша кампања заједно - закључио је Трамп.

BloombergAdria.com

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".