Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Moja Kuhinja Tanja

НАПРАВИТЕ НАЈБОЉИ ПРЕБРАНАЦ: Укусно, а рецепт једноставан

Извор: Нпортал

16.11.2022.

11:09

ПАСУЉ је изузетно хранљиво и укусно јело, а да ствар буде још боља једноставан је за припрему без обзира на сорту.

Широм света могу се пронаћи многа регионална варива од пасуља позната као чорба од пасуља, која укључују споро кување пасуља са мешавином поврћа и меса. Обилно вариво од пасуља, у Србији познато и као чорбаст пасуљ, војнички пасуљ, пасуљ на тавче, једно је од најраспрострањенијих у ресторанима широм Србије и обично се једе у свим годишњим добима.

У наставку прочитајте рецепт за пасуљ пребранац који можете јести и када је пост, а може се служити и на посним славама.

BloombergAdria.com

 

Састојци:

  • 500 г пасуља
  • 3 главице црног лука
  • млевена паприка
  • со
  • бибер
  • уље

Припрема:

  • Лук исецкати ситно и пржити га на уљу, па кад постане стакласт склонити га са рингле и додати млевену слатку паприку и промешати.
  • Пасуљ добро скувати па процедити.
  • Додати му запршку од лука, посолити и побиберити и промешати.
  • Пребаците пасуљ у тепсију и запеците у рерни око пола сата на 200 степени да се одозго ухвати корица
  • (Ствар укуса)

    БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

    За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

    Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".