Извор:Фото: Танјуг/Боки

Медицинске сестре из Пећи остају иза решетака

Извор: Нпортал

18.11.2022.

21:08

АПЕЛАЦИОНИ суд потврдио је одлуку Основног суда у Пећи, у вези са мером притвора од 30 дана медицинским сестрама, које су почетком овог месеца ухапшене због злостављања старије жене – штићенице Дома за старе у Пећи.

Тиме је Апелациони суд одбио пуштање из притвора три медицинске сестре – А.П, А.Р, и Р.К.

Сада и Апелациони суд сматра да уколико једна од медицинских сестара буде на слободи, постоји опасност од утицаја на сведоке или утицаја на жртву.

Нагласак из овог суда међутим стављају и на могућност њиховог утицаја на колегиницу из Дома за старе, која је била једини непосредни сведок догађаја.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, три медицинске сестре ухапшене су 2. новембра због сумње да су извршиле физичко насиље над старијом женом – штићеницом Дома за старе "Оренда" у Пећи.

Истог дана на друштвеним мрежама објављен је и видео снимак са овом сценом насиља над старицом, а једна од ухапшених медицинских сестара је радница која је направила снимак.

Вест је изазвала бурну реакцију локалне и регионалне јавности, а са осудама су се истог дана оглашавали и косовски званичници, појединци, као и многобројна удружења.

(КосСев)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".