Извор:Фото: Н. Скендерија, Принтскрин Инстаграм/vanjagudelj27, Јутјуб принтскрин/Ondamezquitatv

ОТАЦ, СИНОВИ И ЋЕРКА: Спортска породица Гудељ

Извор: Нпортал

19.11.2022.

15:28

НЕМАЊА Гудељ је на списку репрезентативаца које је Драган Стојковић Пикси повео у Катар на овогодишњи Мундијал.

Гудељ тренутно наступа за Севиљу где игра на средини терена. Своју каријеру је почео ван Србије, иако је у њој рођен, а никада није заиграо за српски клуб. У НАЦ Бреди је први меч у сениорској каријери заиграо након комплетиране фудбалске академије овог клуба.

У почетку је улазио са клупе, а каријеру је започео на позицији штопера, са честим променама позиције. Процветао је у сезони 2012/13 када је постигао пет голова и забележио једну асистенцију као дефанзивни везни. То није промакло скаутима, те је убрзо стигла понуда из АЗ Алкмара који га је платио 3 милиона евра.

Није дуго прошло, његове партије су примећене у Ајаксу, па је потписао за Копљанике. Није био задовољан минутажом, а дошло је и до сукоба са тренером па је 2017. у Јануару наставио каријеру у Кини.

BloombergAdria.com

 

Ретко који играч се врати из Азијских држава, али то је пошло Гудељу за ногом. После две године проведене у Кини и једне кратке позајмице у Спортингу из Лисабона, он потписује са Севиљом где и сада игра.

Пошао очевим стопама

Разлог зашто је Немања заиграо прво за НАЦ Бреду, а не неки српски клуб је зато што је тих година његов отац играо управо за овај клуб.

BloombergAdria.com

 

Леви бек, Небојша Гудељ је прослављени фудбалер Партизана, НАЦ Бреде и Спарте Ротердам. Чак је и две сезоне провео на клупи Немањиног првог клуба као тренер. Тако су у НАЦ Бреди у једном тренутку били и отац и син.

Са Партизаном је Небојша Гудељ освојио две титуле првака Југославије и два Купа у периоду од 1991. до 1994. године. У дресу црно-белих је затресао мрежу чак 14 пута. Он је чак играо у Шпанији за Логроњес и Леганес, али је најбоље године провео у НАЦ Бреди.

Спортска породица

Поред два запажена фудбалера, једног који игра за Севиљу, а облачи и дрес репрезентације Србије и оца који је своје умеће показао у дресу Партизана и шпанских и холандских клубова, постоје још два члана породице који је ушао у спортске воде.

Реч је Немањиној сестри Вањи која је тенисерка. Небојшин млађи син, рођен у Холандији, пошао је очевим стопама и игра на позицији левог бека. Он тренутно наступа за други тим шпанског Кадиза, а пре тога је наступао за други тим Виторије Гимараеш из Португалије, швајцарски Волен и млађи тим Ајакса. Прошао је кроз млади тим НАЦ Бреде, где је завршио академију. Наступао је и за млађе селекције репрезентације.

Занимљиво је да је Небојша био тренер НАЦ Бреде када су ова два момка наступала за холандски клуб. Затим је постао скаут Ајакса, те су оба сина прешла у Копљанике.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".