Извор:Фото: М. Анђела/М. Лабудовић

ТИНЕЈЏЕРКЕ ДРСКЕ: Да ли средњошколци морају да имају карте?

Извор: Нпортал

20.11.2022.

07:55

У ЈЕДНОМ аутобусу градског превоза у Београду у Рузвелтовој дошло је до жестоке расправе када је контрола затражила карту од неколико тинејџерки.

Путник који је присуствовао расправи истиче да су тинејџерке биле дрске према контролорки која је била веома љубазна.

- Путници нису били сигурни да ли су те девојке заиста средњошколке или су студенткиње, али као из топа су рекле контролорки да су средња школа и да их заобиђе. Жена је застала и почела да им прича да и средња школа мора да има карту као и потврду школе. Међутим, оне то нису хтеле ни да слушају колико су биле безобразне - прича путник додаје:

- Понављале су како до сада никада нису платиле карту и нико их није дирао и гњавио као ова контролорка.

BloombergAdria.com

 

Такође додаје и да се једна путница убацила у целу ту расправу и галаму коју су правиле девојке и рекла да деца не би требало да плаћају карту.

- То су деца која немају приходе, зашто уопште морају да плате карту - питала је жена.

Међутим, и средњошколци су у обавези да имају карту за ГСП. Потребна документа за издавање карте за средњошколце су следећа:

BloombergAdria.com

 

- За ученике са пребивалиштем у Београду: оригинална потврда о похађању верификоване средње школе на територији Србије или оригинална потврда о похађању школе у иностранству/испоставе у Београду која мора бити на српском или енглеском или преведена на српски од стране судског тумача.

За ученике са пребивалиштем ван територије Београда који похађају школу у Београду: оригинална потврда о похађању верификоване средње школе на територији града Београда. За стране ученике: фотокопија пасоша (оригинал на увид), за ученике из ЕУ: фотокопија пасоша или личне карте (оригинал на увид). За пунолетна лица: фотокопија личне карте (оригинал на увид). За малолетна лица: фотокопија пасоша, здравствене књижице или извода из матичне књиге рођених (оригинал на увид).

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".