Извор:Фото: Профимедиа

"МАРИОНЕТА АМЕРИКЕ" С. Кореја ударила на Антонија Гутереша

Извор: Танјуг

21.11.2022.

09:15

ГУТЕРЕШ је оштро осудио последње лансирање интерконтиненталне балистичке ракете Северне Кореје

Министарка спољних послова Северне Кореје, Чое Сон-Хуи, назвала је генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша "марионетом Сједињених Држава".

Гутереш је оштро осудио последње лансирање интерконтиненталне балистичке ракете Северне Кореје у петак и поновио позив Пјонгјангу да "одмах одустане од предузимања било каквих даљих провокативних акција", пренео је АП.

Његова осуда уследила је након што су САД и друге државе издале сличне критике за лансирање ракете, која је показала потенцијал за напад било где у континенталном делу САД.

BloombergAdria.com

 

- Често генералног секретара УН сматрам чланом америчке Беле куће или њеног Стејт департмента - рекла је севернокорејска министарка у изјави коју су пренели државни медији.

Она је изразила снажно жаљење због, како је рекла, чињенице да је генерални секретар УН заузео веома жалосни став, несвестан сврхе и принципа Повеље Уједињених нација и њене исправне мисије, која је да задржи непристрасност, објективност и правичност у свим питањима.

Савет безбедности Уједињених нација одржаће данас састанак посвећен Северној Кореји, након што је Пјонгјанг тестирао у петак интерконтиненталну балистичку ракету.

BloombergAdria.com

 

Државна агенција КЦНА је известила да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао тестирање нове интерконтиненталне балистичке ракете, током којег је позвао на интензивнији развој стратешког наоружања и обуку тактичких нуклеарних јединица.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".