Извор:Фото: АП/Emilio Morenatti

ШПАНСКА ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА СРБИНОМ: Покушај убиства Кинеза

Извор: Нпортал

21.11.2022.

13:34

ШПАНСКА полиција ухапсила је четири припадника банде, док се за српским држављанином и даље трага, због сумње да су прошле године украли 25.000 евра од кинеског бизнисмена кога су претходно намамили у хотел у Мадриду, где су му заказали састанак око криптовалута.

Према наводима шпанског портала Елмундо, лопови су украли 25.000 евра након што су жртву претходно уболи ножем у врат у хотелској соби у јулу 2021.

- Национална полиција сада је ухапсила четири члана криминалне групе, који су прошлог јула напали бизнисмена кинеског порекла у соби хотела "НХ Нептуно" у Мадриду, након што су га уболи ножем у лице и врат. Лопови су договорили састанак са бизнисменом како би га наводно научили новом методу улагања у криптовалуте и узели су му 25.000 евра - преноси шпански портал.

Четири припадника криминалне организације су саслушани, док се за Србином и даље трага.

- Члановима банде на терет се ставља да су извршили кривично дело убиство у покушају, рањавање, разбојништво уз насиље и припадност криминалној групи коју чине три Шпанца, одбегли Србин и још један младић из једне источноевропске земље - навела је тамошња полиција, и додаје да су три хапшења извршена у Торенту у Валенсији, док је четврто у Хетафеу у Мадриду.

BloombergAdria.com

 

Како наводе шпански медији, жртва је прошле године примила позив од познаника који му је тада објаснио да жели да га упозна са својим клијентом који је радио са криптовалутама и како би му објаснио нови метод улагања.

- Састанак је договорен дан касније у мадридском хотелу "НХ Нептуно". Након упознавања, посредник је отишао, док су тројица мушкараца отишла у хотелски објекат да одрже поменути састанак - преноси портал Елмундо и додаје да је познаник жртве, који је уговорио сасатанак, касније ухапшен због кривичног дела разбојништво са насиљем.

- Жртве и наводни починилац отишли ​​су у собу коју је овај резервисао неколико минута раније, а када су сви ушли, двојица мушкараца су насрнула на бизнисмена и његовог сапутника. Једна од жртава познавала је технике одбране и покушала је да побегне од нападача - преносе медији и додају:

- Један од нападача извадио је нож и убо је бизнисмена у врат и посекао га по лицу. Жртве су онако повређене успеле да побегну и потраже помоћ, а починиоци су искористили ту прилику и узели торбу у којој је било 25.000 евра.

Испред хотела организовану групу чекало је њихов четврти сарадник који је повремено вршио надзор, док је пети члан банде био у колима која су их била паркиране испред хотела и био спреман за покрет.

- Лопови су оставили неколико трагова који су водили до његове собе. Поред тога, агенти су прегледали сигурносне камере и коначно лоцирали осумњичене - пишу медији и додају да је група пала након што су поновили кривична дела у октобру у Мадриду и Валенсији.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".