Извор:Фото: Принтскрин Јутјуб/FIFA

БИТКА ЗА НИРНБЕРГ: Картони су пљуштали на Мундијалу

Извор: Нпортал

21.11.2022.

17:58

БИТКА за Нирнберг је други назив за меч између Португалије и Холандије на Мундијалу 2006. године.

На поновљеном полуфиналу са Европског првенства 2004. године су пљуштали картони. Овај пут је меч судио Валентин Иванов, руски судија, а меч осмине финала ће остати упамћен, не по потезима или резултату, већ по суђењу.

На мечу је било показано 16 жутих картона и 4 црвена. Први картон је дошао у 2. минуту утакмице, а добио га је Марк ван Бомел. Касније је жути картон добио и Калид Буларуз који је повредио Кристијана Роналда, који је касније морао бити измењен.

Први искључени играч је био Коштиња, који је добио други жути картон након што је играо руком. https://www.youtube.com/watch?v=cFDoPRSnefE

У другом полувремену је дошло и до кошкања Луиса Фига и Ђованија ван Бронкхорста. Фиго је после тога главом ударио Марка ван Бомела.

Искључени су били Коштиња, Деко, Калид Буларуз и Ђовани ван Бронкхорст који је добио на самом крају меча. Жуте картоне су добили Рикардо, Нуно Валенте, Коштиња (2), Маниче, Луис Фиго, Деко (2) и Петит из редова Португала. Са друге стране су Калид Буларуз (2), Ђовани ван Бронкхорст (2), Марк ван Бомел, Весли Снајдер и Рафаел ван дер Варт.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".