Извор:Фото: Сарић С.

ТРПЕО БОЛОВЕ, ПРОМЕНИО НАЧИН ЖИВОТА: Гаги о борби за здравље

Извор: Нпортал

25.11.2022.

11:01

ГЛУМАЦ Гаги Јовановић први пут искрен о здравственим проблемима са кичмом и великој борби за здравље.

Легендарни глумац Драган Гаги Јовановић глумио је у бројним култним филмовима и серијама, али је у претходном периоду морао да се повуче са сцене због озбиљних здравствених проблема. Недавно је признао да му није било лако да прихвати чињеницу да болује од болести која се јавља између тридесете и педесете године живота.


Током лета први пут у јавности је причао о проблемима с кичмом и дискус херинији. Открио је на који је начин избегао операцију кичме.

- То је давно почело. У животу сам направио две куће и буквално - гурао сам колица, мешао малтер… Притом волим спорт, играо сам тенис као за златну медаљу. То је болело, играо сам с тим болом, а онда више нисам могао да издржим. Тенис је, мислим, најгори спорт за ту врсту повреде. Отишао сам на магнетну резонанцу да видим шта се дешава, кад сам се једном јако укочио. Људи су ми показали снимак: Видите, вама је ово исцурело у кичменом стубу, ви морате на операцију - испричао је Драган Јовановић у емсији "Здрави са др Катарином Бајце".


Свој проблем решио је строгом дисциплином у истезањем.

- А онда ми је један млади доктор рекао да се његова девојка опоравила и вратила тај дискус тако што је вежбала и ишла на истезања. Почео сам да идем на истезања, био сам и у бањама, у Бањи Ковиљачи и у Блату. Заједно са вежбама је помогло. После шест месеци нисам препознао мој снимак. Питао сам да ли је могуће да сам га вратио, кажу јесте - испричао је Јовановић.


Морао је тотално да промени начин живота.

- Човек мора да зна како да се подиже из кревета, ако хоће нешто да подигне да мора да чучне… То је гомила правила о којима треба мислити, али с обзиром на то како то зна да боли и како се осећаш, врло лако запамтиш све то. Само да не лежим у кревету и да не могу да се помакнем - каже популарни глумац, који све више времена проводи у природи ван града.


Прија му живот на селу

Занимљиво је то да Драган Јовановић већ петнаест година највећи део слободног времена проводи изван Београда, тачније у једном месту у близини Златибора. А уз то има и стан на мору - због супруге, како воли да каже.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".

#глумац #Драган Јовановић #ВИП #Драган Јовановић здравствени проблеми