Извор:Фото: Танјуг/АП

"ОВО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ" Голом срушио Велс па се обратио свету

Извор: Нпортал

26.11.2022.

11:19

РАМИН Резејан је био под налетом емоција након великог тријумфа Ирана, тек треће победе у историји те селекције на првенствима света

Светско првенство у Катару се захуктава, на реду су четири утакмице у суботу, а током петка видели смо и једну велику победу. Селекција Ирана је у 98. и 101. минута успела да са два поготка стигне до победе против Велса и тако одржи добре шансе да се пласира у осмину финала.

Један од јунака Ирана на том мечу био је Рамин Резејан, стрелац другог поготка, који је након меча одржао кратак емотиван говор, упућен свима у Ирану током великих протеста који већ два месеца потресају ту земљу.

У Ирану већ дуго трају протести против исламских власти због сурових закона којима се ограничавају слободе жена у тој земљи, а фудбалери су пред меч са Енглеском протестовали тиме што нису певали националну химну. У мечу против Велса су то учинили под претњом, али су стигли и до вредне победе.

Због свега тога, Резејан је имао шта да каже након меча.

BloombergAdria.com

 

- Овде сам да кажем да је овај гол био поклон за моје људе у Ирану, нарочито оне који пате. И желим да поделим једну ствар са мојим народом, и желим да цео свет зна. Желим да знају једну ствар о људима из Ирана. Они су најбољи. Они су тако добри, тако драги, тако интелигентни - емотивно је причао 32-годишњи фудбалер иранског Сепахана.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(РТ)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".