Извор:Фото: В. Данилов, Н. Скендерија, П. Милошевић

ДИРЉИВЕ РЕЧИ: Биковић и Бода - опроштај од Живића у сузама

Извор: Нпортал

19.10.2021.

11:53

КОМЕМОРАЦИЈА глумцу Марку Живићу одржава се данас на великој сцени Оливера и Раде Марковић Београдског драмског позоришта, а велики број пријатеља и колега се са болом опрашта од преминулог пријатеља

На самом почетку комеморације приказани су снимци Марка Живића који су расплакали све присутне. 

Милош Биковић је први одржао дирљив говор на комеморативном скупу.

- Написао је један кратки акростих: "Дао си ми афирмацију и пажњу, дао сам ти особеност и таленат, вредело је." Ја сам написао, пошто знам да их је волео: "Ти си знао, рак се може најурити кловновским носем црвеним, а права се аждаја може убити мачем дрвеним, речју, шалом, причом, репликом, па и митом, као оружјем може се бранити земља. О, да, бесмисао се може премостити каскањем... и да су сила највећа речик топле, речи благе, видиш ли да за осмех треба све више снаге и да тај осмех може отопити све сметове... Видимо се Марко" - рекао је Биковић.

- Марко је волео неке улоге да посвети људима којих нема. Ми ћемо сада играти за њега - рекао је Андрија Кузмановић у свом говору.

- Није био овакав договор Марко, требало је ти мене да пратиш ускоро у пензију, а сада ја тебе овако пратим - кроз сузе је рекао Слободан Бода Нинковић.

Чланови породице покојног глумца који је седели у првом реду нису могли да сакрију сузе због прераног одласка глумца.

Међу присутнима су: Милица Милша и њен супруг Жарко Јокановић, Петар Бенчина, Дејан Луткић, Сандра Бугарски, Срђан Тимаров, Весна Чипчић, Милош Биковић и  многи други...

Подсетимо, Марко Живић биће сахрањен данас на Новом гробљу у Београду, опело почиње у 14 часова, а док ће глумац бити сахрањен на новим парцелама у близини Алеје заслужних грађана.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".