Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/stop_nasilju1

НОВИ СНИМАК ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА: Шта се дешава са децом?

Извор: Нпортал

02.12.2022.

15:12

НА СНИМКУ који је објављен на Инстаграм страници "Стоп насиљу" види се дечак који се претећи опходи према вршњаку, да би одмах потом почео да га удара.

Најновији случај вршњачког насиља забележен је у Борчи.

Момчић се бранио колико је могао, а онда је насилнику стигло појачање. Жртву су оборили на земљу, а потом му бацили и ранац преко главе.

- Како наводе забринути родитељи, ово није први пут да се овако нешто дешава, овај дечак са својом групом насрће на све младе, желећи да га се у друштву сви плаше - наводи се у објави.

Подсетимо, насиље у школама, на челу са случајем у Трстенику када су ђаци напали професорку и измакли јој столицу, покренуло је лавину, па осим осуде јавности, стиже и отворена подршка синдикатима да истрају у захтевима.

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је јуче да се проблем насиља и вршњачког насиља не решава штрајком, већ сарадњом свих релевантних актера.

- Неопходну акцију Министарство просвете је већ предузело, Радна група састављена од представника свих релевантних институција, стручњака је почела са радом и крајем месеца ћемо имати већ прве предлоге за унапређивање система за превенцију и реаговање на насиље у школама - рекао је Ружић Танјугу реагујићи на најављени штрајк просветних радника.

(еспресо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".