Извор:Фото: РТС принтскрин

КАКО СЕ ШАЋИРИ РАДОВАО: Видите срећан гол Швајцараца

Извор: Нпортал

02.12.2022.

20:24

"Орлови" су против данашњег ривала одиграли и на Мундијалу одржаном 2018. године у Русији

Последње коло групе "Г" одлучиће које репрезентације ће проћи у наредну фазу такмичења, а дуел између Србије и Швајцарске није почео најбоље за "орлове".

У 20. минуту утакмице Ђердан Шаћири савладао је Милнковић-Савића и на тај начин створио резултатску предност за свој тим.

Лопта је после пар одбитака доспела до нападача Чикага, те се стиче утисак да је мрежу затреасо уз доста среће. https://www.youtube.com/watch?v=cTrC5d5PQsI

Селекција Србије мора уписати победу против Швајцарске, уколико жели даљи пласман у осмину финала.

Селектор "орлова" Драган Стојковић Пикси истакао је пред утакмицу да одлучујући дуел неће бити нимало лак.

- Биће тешко, као што је било у Лисабону и у Ослу. Пут до победе постоји, он је ту, на терену, само га треба пронаћи. Поштујемо Швајцарску, одличан је тим, али поштујемо и себе - навео је Пикси, додајући да тријумф захтева напад, сегмент игре који је Србија свакако показала у претходним утакмицама.

BloombergAdria.com

Судбина српских фудбалера не налази се само у њиховим рукама. Друга утакмица групе "Г" одиграће се између Бразила и Камеруна, а афричка селекција има "немогућу" мисију у којој мора савладати кариоке. 

Ако "орлови" и Камерунци победе ривале, одлучиваће гол разлика, која је тренутно на страни Африканаца, односно број жутих картона ако се биланс голова изједначи, узевши у обзир да су поменути тимови одиграли нерешно (3:3).

Поред подршке нашим фудбалерима, навијаћемо и за Бразилце, чији реми или победа омогућава Србији да потенцијалним тријумфом обезбеди пролаз у нокаут фазу Светског првенства.

BloombergAdria.com

Подсетимо, "орлови" су против данашњег ривала одиграли и на Мундијалу одржаном 2018. године у Русији, а тада је славила репрезентација Швајцарске после преокрета (2:1).

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".