Извор:Фото: ФСС

ШТА ЈЕ ПИКСИ РЕКАО ИГРАЧИМА? Позната атмосфера у свлачионици

Извор: Нпортал

02.12.2022.

23:05

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије је у петак окончала своје наступе у групној фази Светског првенства, а селектор Драган Стојковић Пикси се после елиминације са Мундијала обраћа јавности.

Подсетимо, Србија је испала са Светског првенства, Швајцарска ју је победила после преокрета, након чега се Пикси, на конференцији за медије, обраћа за око 5-10 минута (очекује се почетак у 22.45).

Било је најава да ће се обратити, можда, (и) неко други из нашег табора, па неких промена, али - изгледа да ће говорити само селектор Србије.

На питање шта је рекао фудбалерима у свлачионици и како је изгледала атмосфера селектор је рекао:

- Пре свега треба бити достојанствен у поразима и у победљама. Имали смо период годину и по успеха сада је дошало од пада. Пружио сам руку свим играчима и рекао да морамао да идемо даље и када нам иде, и када нам не иде. Момци су пружили максимум, многи дурги не би ни помислили да играју, они су истрачали и дали максимум.

- Сигуртно да смо имали проблеме у дефанзивној игри, али то је за дубљу анализу. Ипак је ово Светско првенство и овде заиста морате да имате све играче потпуно здраве, у топ форми и у здравственом стању у ком су били у квалификацијама за мундијал. Ми нисмо имали среће у тим стварима...

Не могу сада тачно да вам кажем шта се десило. Понекад наступи тензија, размене се неке ружне речи и то доведе до неких непријатних ситуација али све је то нормално у овој игри.

На питање како коментарише увредљиве поруке и песме српских навијача упућене појединим швајцарским фудбалерима Стојковић је кратко одговорио.

- Искрено нисам то чуо, ја сам био фокусиран на саму утакмицу, нисам чуо никакву објаву или било спта слично

Сумирајући укупно показано, селектор Србије је истакао:

- Била је ово важна утакмица тешка утакмица физички тешка, ниво игре је био физички захтеван. Ми смо овде дошли са повредама, народчито када је реч о кључним играчима и то нам је створило велике проблеме и отежало да играмо на нивоу на ком смо желели. Да је то било другачије сигурно да би и ми били на вишем нивоу.

- Не дај боже да смо победили а да нисмо прошли. видите ко је све завршио такмичење једна велика Немачка, Данска, Уругвај... Ја сам врло реалан и заиста сагледавам ствари управо на такав начин. не може се играти сп а да нисте спремни  100% и да немате све кључне играче. То је превелики проблем за наш тим. Ми имало један фонд играча који је перфектно одиграо квалификације...жеље су једно, а могућности су друго - закључио је Пикси. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".