Извор:Фото: В. Данилов/АТА имагес

ЗАХАР О БРЕНИ: "Више пута су ме продали, није она једина"

Извор: Нпортал

03.12.2022.

14:56

МИЛУТИН Поповић Захар је власник бројних хитова написаних "Слатком греху" чији су чланови били Лепа Брена и Саша Поповић. Неки од написаних хитова деведесетих су "Чачак, Чачак" и "Дуге ноге" који се слушају и после 40. година.

Композитор Милутин Поповић Захар је проговорио о свом односу са Лепом Бреном и Сашом Поповићем са којима је сарађивао на почетку каријере и писао им песме. Како је време одмицало, композитор и музичари су прекинули сваку сарадњу. 

-Увек је било покварености у Тим музичким и естрадним водама. Брени сам направио милионске тираже, са много песама и неколико албума... Ја сам писао те зезачке песме јер је људима било доста кукњаве и завијања. Она је на крилима те музике за два месеца постала мега звезда. Направио сам јој четири плоче које су биле мега слушане. Ипак, нека екипа из ПГП РТС-а хтела је да преузме Брену пошто је много пара доносила, па ју је банда узела од мене и гурнула код Бате Ковача и Марине Туцаковић, да јој они раде песме. Брена ме је за ситнину продала. Спремао сам је за Евровизију, направио сам јој песму Блонди са балкана са којом би могла чуда да направи, али њој су урадили и дали Ситније циле ситније, са којом је била последња на нашем избору. Онда је почела да се скида, јер јој је Саша рекао да је то добро за посао. Тако се и сликала, па је откупљувала све И тираже јер би се у моменту покајала. Покушала је после са мном да се помири, али неуспешно. Ја сам од пепељуге направио краљицу, а тако ми се вратило. Више пута су ме продали, није она једина.

BloombergAdria.com

 

Ни са Сашом Поповићем нисте у добрим односима?

-Он је залутао у музику, потпуно. Био је талентованији за фудбал, али био је склон интригама па се супер снашао. Брзо је увидео како овај естрадни свет функционише. Ту ретко кад можете да имате правог пријатеља. Нема човека који боље зна да се окористи или млатне паре од њега. Код њих на јутјубу стоје грдне моје песме, а нигде нема мог имена, али за све то време неко други има велику корист. Сад је око тога велика тарапана и ја нећу пустити да то тако прође. Све има свој крај, па и то. Имам довољно година, али ми мозак ради као сат, ничег се не плашим. Ако нисам помогао, сигурно никог нисам покрао. Док смо сарађивали, срели смо се на мору, и ја сам му рекао да је Брена коначно нашла правог, да је са Бобом. Кад је то чуо, предамном је почео да гребе своје лице да је крв ишла. Плашио се да ће да изгуби јако битан део бенда. То је као када авиону отпадну крила. Мислио је да ће Брена да остави бенд. Ипак, она је била јако промућурна, знала је да мора да има доброг играча у марифетлуцима. Да се разумемо, ја никог од њих не мрзим. Ништа ми лоше нису урадили, само су ме наљутили и покрали стотину пута, али нисам једини. Од музичара су покваренији само наркомани и део политичара.

BloombergAdria.com

 

Како вам се чини његова супруга Сузана Јовановић?

-Делује ми као пристојна жена. Врло је скромна, јако ми се допада као човек. Има гласовни квалитет, али има мужа који ми је симпатичан јер успева у плитким намештаљкама. Никако ми не иду једно уз друго. Она ми личи на честиту особу која је могла да постане солидан певач, али он је њу спаковао у кућу. Ја мислим даона није много срећна. Није све у тим парама. Оне имају употребну вредност ако су у лаганим дозама.

Да ли мислите да Александра Пријовић иде добрим путем да једног дана наследи свекрву Брену?

-Ја сам био у жирију док се она такмичила. Ја сам због Жељка Митро- вића одлазио у такмичење, земљак и ми је. Она је била једно просечно, обећавајуће младо биће. Али, наишла је на мудру, сујетну жену, која би и све који могу по песми да је засене, увукла у породицу, у своје окружење, да јој буду на оку и да их држи под контролом. Вероватно је и она као и сви мислила да ће је удајом у ту кућу додатно уздигнути. Александра је певачица која се лепо збринула, али тако да ни једног момента не засмета Брени. Да се није удала за њеног сина, Брена би се окумила са њом. Воли да има све под контролом, али није само Брена таква.

(Свет)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".