Извор:Фото: ТикТок принтскрин/whatsnextmovie

Најстарији доктор на свету никад није радио ТРИ СТВАРИ

Извор: Нпортал

04.12.2022.

14:37

ДОКТОР Хауард Такер има 100 година и најстарији је лекар на свету, што је озваничено и уписом његовог имена у Гинисову књигу рекорда. Захваљујући унуку Остину, који снима документарни филм о свом деди, Хауард је постао интернет сензација. Тако он на ТикТоку инспирише младе да раде оно што воле.

Лекарску каријеру др Такер започео је давне 1947. као неурохирург, а недавно је дао свој допринос и током пандемије короне. Међутим, о херојству тог лекара можда се не би ништа знало да није његовог унука Остина који је са пријатељем Тејлором Таљанетијем започео да снима документарац о Хауарду. Унук му је отворио налог на ТикТоку како би промовисао филм.

- Хауард се бори са чудима модерне технологије, али није знао да нам објасни зашто му је толико тешко да се укључи у мрежу као што је ТикТок - истакао је Тејлор.

Први видео-снимак о др Такеру момци су објавили у јулу и та друштвена мрежа је буквално експлодирала, а доктор дека је постао сензација.

Има на стотине хиљада пратилаца и вишемилионске прегледе, иако декици није баш најјасније зашто његова лекарска каријера заслужује толику пажњу. Он се нада да ће његови постови инспирисати младе да пронађу посао који воле и који ће са задовољством радити и кад буду имали 100 година, баш као и он.

Како су објаснили Остин и Тајлер, жеља им је да сачувају успомену на лекарска достигнућа др Такера, али не желе да открију превише заплет документарца који снимају о њему. Видео-снимке које објављују на друштвеним мрежама прати музика из осамдесетих и деведесетих година прошлог века, а посебно је интересантна реакција времешног декице на хитове од пре 30 и 40 година.

- Задивљен сам што људи на мрежама сматрају да је фасцинантно то што радим. Имам све више обожавалаца који ми прилазе на улици и кажу да су ме видели на интернету - рекао је др Такер.

Интересантно је да су старији корисници те друштвене мреже изузетно популарни међу најмлађима и да их називају грандинфлуенсери. Израз потиче од енглеске речи грандфатхер, што значи деда.

Постови др Такера одушевили су његове бројне пратиоце на ТикТоку који су му захвални што своје богато животно искуство дели с њима.

- Био сам у морнарици током Другог светског рата. Медицином сам се бавио 75 година и не осећам се као да имам 100 година, иако је то тако. Баш сам уживао у животу – рекао је др Такер у једном од снимака.

Одушевљени пратиоци коментарисали су да је веома виталан и да сјајно изгледа за своје године.

- Могу само да замислим сва медицинска достигнућа која сте ви видели и доживели током своје каријере.

- Бог вас благословио. Која је тајна ваше дуговечности?

- Свака вам част како сте успели да останете тако витални. И не изгледате као да имате 100 година. Ја вам не бих дала више од 70.

- Данас имамо хероје који су популарни по томе што ништа не раде, а ево човека који је радио невероватне ствари. Он је херој и заслужује да му посветимо више пажње – били су само неки од коментара на постове др Такера који имају милионске прегледе.

Интересовање људи за његовог деду изненадило је и Остина који је веровао да ће те снимке углавном гледати старији људи.

- Искрено, мислио сам да ће постове гледати старији људи и они који имају старе родитеље. Нисам очекивао да ће мој деда постати толико популаран међу младима којима је интересантно да слушају његове приче о његовој лекарској каријери – био је искрен Остин.

У једном од постова, који је привукао велику пажњу младих, др Такер је открио које 3 ствари никад није радио у животу.

- Никад нисам пушио, никад нисам скакао на трамболини зато што сам видео превише озбиљних повреда које су моји пацијенти задобили на том предмету и никад нисам возио мотор - открио је он.

Др Такер имао је само једну поруку за младе.

- Нађите посао који вас инспирише и испуњава, посао коме се радујете сваког дана, који вас чини срећним као што сам ја срећан као лекар. Радите оно што волите и никад немојте престати да учите зато што је то потребно вашем мозгу. Ја се тога држим цео живот – поручио је др Такер у једном од својих бројних постова.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".