Извор:Фото: Танјуг/АП

ЏАКА ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Фудбалер се дотакао емоција (ФОТО)

Извор: Нпортал

04.12.2022.

20:32

ШВАЈЦАРСКА ће у уторак од 20.00 играти против Португала у осмини финала Мундијала.

Фудбалска репрезентација Србије допутовала је назад у Београд након испадања у групној фази Светског првенства у Катару. 

У последњој утакмици у групи "Г", селекцију Србије надиграла је Швајцарска и на тај начин срушила снове српске публике о евентуалном великом успеху на првенству света. 

Иако је тај меч одигран пре неколико дана и даље је тема број један у српској јавности. Као и пре четири године и утакмице на Мундијалу у Русији, и ових дана је главна тема Гранит Џака, швајцарски репрезентативац албанског порекла. 

Џака је на терену био најгласнији у провоцирању српских фудбалера, а мало је фалило да се вербални окршаји претворе у озбиљнију тучу. Џака се хватао за међуножје, а онда и псовао мајке српским фудбалерима.

BloombergAdria.com

 

Неколико "орлова" желело је да се обрачуна са њим, пре свих Никола Миленковић, голман Србије Вања Милинковић-Савић, али и најбољи стрелац репрезентација Александар Митровић. 

BloombergAdria.com

 

На крају утакмице, швајцарски репрезентативац додатно је подгрејао тензије када се појавио са дресом са натписом Јашари на леђима, што је српска јавност схватила као озбиљну провокацију и асоцијацију на Адема Јашарија, терористу и вођу тзв. Ослободилачке војске Косова.

BloombergAdria.com

 

И то није све. Џака се поново огласио, овај пут на друштвеним мрежама. Он је на свом Инстаграм профилу објавио фотографију уз поруку "Пиши своју причу".

- Они који се најбоље фокусирају су релативно имуни на емоционалне турбуленције - филозофски је написао Џака алудирајући на недавни дуел са репрезентацијом Србије. 

Швајцарска се, заједно са Бразилом, пласирала у наредну фазу такмичења и утакмицу осмине финала игра у уторак од 20.00 часова против селекције Португала предвођене Кристијаном Роналдом. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".