Извор:Фото: Bergen County Prosecutor's Office, New Jersey

МАСОВНИ УБИЦА ПРИЗНАО: Починио 100 убистава

Извор: Танјуг

05.12.2022.

22:48

ДОНЕЛИЈЕВА је рекла да је Котингем нанео непоправљиву штету великом броју људи и бројним породицама и да нема речи које би било кога могле да утеше.

Серијски убица познат по надимку Торзо-убица који већ издржава затворску казну у Њу Џерзију због 11 убистава, признао је данас да је убио још пет жена на Лонг Ајленду касних 1960-их и раних 1970-их година прошлог века.

Као део споразума о признању кривице, убица Ричард Котингем (76), који је присуствовао саслушању путем видео преноса из затвора у Њу Џерсију, добио је имунитет од кривичног гоњења за четири убиства, преноси АП.

- Данас је један од најемотивнијих дана које смо икада имали у канцеларији окружног тужиоца у Насау. У случају убијене Дајане Кјузик, њена породица је чекала скоро 55 година да неко одговара за њену смрт - изјавила је окружни тужилац Ен Донели на конференцији за новинаре на којој јој се придружило неколико чланова породица жртава Ричарда Котингема.

BloombergAdria.com

 

Котингем, који је у затвору од 1980. године, признао је да је одговоран за укупно 100 убистава, а надимак Торзо-убица добио је јер је, како се верује, неким од својих жртава одстрањивао главу и удове након почињеног злочина, наводи се у саопштењу власти.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".