Извор:Фото: Н. Фифић

ДВА БОЕМА Миша о дружењу са Томом: Звао ме је Бабарога

Извор: Нпортал

20.10.2021.

09:36

ДОБРО је познато да је легендарни Тома Здравковић имао доста пријатеља из различитих бранши.

 Његов боемски живот повезивао га је са многим личностима из јавног света, са глумцима, певачима, писцима...

BloombergAdria.com

Волели су да им открива приче из његовог живота, да слушају његову песму која никог није остављала равнодушним и која је и најтврђа срца размекшавала и будила им емоцију.

Тако је једном приликом наш глумац Миша Јанкетић открио како се упознао са Томом Здравковићем и како је текло њихово дружење.

BloombergAdria.com

"Тома Здравковић и ја смо се случајно упознали негде у Црној Гори, били смо на некој промоцији и онда смо, склони неким пороцима, били упућени један на другог. Причали смо и ту се створило невероватно пријатељство. Он је због мене долазио у позориште, али под условом да за мојим столом у "Бојану Ступици", нашем клубу, седимо само он и ја. А ја сам га подсетио и он се сетио да смо се давно упознали преко пута данашње "Прешернове клети", на потпуно другој страни, бивши Атеље. Ту је била градска кафана у згради Синдиката и ту је певао Тома Здравковић у белом оделу са црном свиленом кошуљом. Савршен уметник, боем. Сваки пут смо загинули, по дане и ноћи. И ту се створило једно прелепо пријатељство. Једном смо од Алексинца од Дома културе где смо наступали до "Липовог лада" у Београду путовали два дана и две ноћи. То су све локали са финим ноћним дамама и музиком. У свим тим локалима је он певао, ја говорио љубавну поезију на његово опште чуђење како је могуће и онда ме је прозвао Бабарога. "Ти си бабарога", јер кад је неког много поштовао и много волео, он му је давао то име. И мене је Тома звао Бабарога. Знали смо да седимо по читаву ноћ у "Ступици". Он се мени не јави да ће да дође, волео је позориште, дође изненада, па онда прича приче из његовог чудног детињства. Оне су ми и дан-данас остале."

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".