Извор:Фото: Танјуг/АП

МИСТЕРИЈА ИПАК РЕШЕНА: Дечак (4) пронађен мртав у кутији

Извор: Нпортал

09.12.2022.

09:45

Упркос чињеници да је случај привукао велику пажњу јавности педесетих година прошлог века, нико се није огласио да тврди да је пронађено дете њено.

Након 65 година, америчка полиција идентификовала је дечака који је пронађен мртав у кутији пре више од пет деценија. Реч је о Џозефу Августу Зарелију, који је у тренутку погибије имао четири године, а његов случај се сматра једним од најстаријих неразјашњених убистава у Филаделфији.

Полицајци су у четвртак саопштили да су захваљујуц́и детективском раду и напретку технологије успешно идентификовали дечака на основу ДНК анализе. Истражитељи су деценијама безуспешно покушавали да утврде његов идентитет, па недавно откриц́е представља велики искорак у истрази.

Случај је почео да се истражује у Филаделфији 1957. године, када је пронађено мртво дете умотано у ц́ебе у картонској кутији. Мртво дете показало је доказе о "скорашњим и прошлим траумама", рекла је тренутна комесарка полиције Филаделфије Данијел Аутло о почецима случаја.

Упркос чињеници да је случај привукао велику пажњу јавности педесетих година прошлог века, нико се није огласио да тврди да је пронађено дете њено.

- Шездесет пет година прича о несталом детету у Америци прогања ову заједницу, полицијску управу Филаделфије, нашу нацију и свет - рекао је Оутлав, који је отворио конференцију за новинаре у четвртак похваливши генерације полицајаца који су радили на случају.

- Упркос чињеници да је Џозефу Августу Зарелију одузет цео идентитет и право на постојање, он никада није заборављен - додала је она.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".