Извор:Фото: Танјуг/АП

РОНАЛДО У СУЗАМА: Фудбалер емотивно доживео елиминацију ФОТО

Извор: Нпортал

10.12.2022.

18:35

МАРОКО је постао прва екипа са афричког континента која је успела да се пласира у полуфинале неког првенства света.

Фудбалери Марока победили су селекцију Португала у четвртфиналу Светског првенства у Катару резултатом 1:0.

Жилава афричка екипа након избацивања Шпаније, светског првака из 2010. године, успела да  савлада и првака Европе из 2016. године минималним резултатом. Стрелац јединог гола на мечу био је Јусуф Ен-Несири који је матирао португалског голмана Дијога Кошту у 42. минуту. 

BloombergAdria.com

 

Мароко је још једном показао колико је квалитетна екипа и током меча био је квалитетнија екипа од Португала, који је у другом полувремену опседао гол афричког тима. Стварали су шансе Португалци, али репрезентација Марока успела је да се одбрани и дође до највеће најбољег резултата у својој, али и историји афричког репрезентативног фудбала. Наиме, овом победом, Мароко је постао прва екипа са афричког континента која је успела да се пласира у полуфинале неког првенства света. 

BloombergAdria.com

 

Maroko je u nadoknadi meča ostao sa 10 igrača na terenu nakon dva neoprezna faula Valida Čedire u razmaku od minut, ali to nije uticalo na krajnji rezultat meča.

BloombergAdria.com

 

Прва звезда европске екипе, Кристијано Роналдо, поново је меч почео са клупе, а у игру је ушао већ у 51. минуту. Ипак, присуство једног од најбољих фудбалера свих времена није помогла његовој репрезентацији да стигне до позитивног резултата.

Подсетимо, слична ситуација се догодила и на утакмици против селекције Швајцарске, када је Роналдо ушао у игру у 71. минуту. 

BloombergAdria.com

 

Након последњег звиждука, чини се да је пораз најтеже пао Кристијану Роналду који је и капитен ове генерације Португалаца. Роналдо је толико био разочаран овим поразом и елиминацијом са Мундијала да није могао да суздржи сузе. 

BloombergAdria.com

 

Роналдо је након меча заплакао, што је доказ колико му је тешко пао пораз на вероватно његовом последњем Мундијалу. Играчи Марока прилазили су и тешили прву звезду Португала, али то једноставно није било довољно. 

BloombergAdria.com

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".