Извор:Фото: Профимедиа

СИТАН ДЕТАЉ МНОГИМА ПРОМАКНЕ Чему служи стрелица крај пумпе?

Извор: Нпортал

11.12.2022.

08:47

СИГНАЛИЗАЦИЈА у ауту подједнако је важна као и она у саобраћају. Ипак, чини се да неки возачи немају јасну представу чему служи стрелица која се налази лево или десно од ознаке за гориво.

Можда никада нисте обратили пажњу на један веома ситан детаљ на инструмент табли вашег аутомобила, али показивач количине горива има и једну додатну функцију осим да вам покаже колико још имате бензина у резервоару. Чак ни искусни и веома добри возачи немају представу чему служи стрелица која стој лево или десно од ознаке за гориво.

Фокус возача махом иде на количину горива и не обраћају пажњу на друге детаље, али у овом случају реч је о врло корисној информацији. 

А колико је стрелица корисна, биће вам јасно када погледате овај видео у којем возач очито нема појма где му је резервоар:

Фамозна стрелица има функцију, када дођете на бензинску пумпу, она показује с које стране вашег аутомобила се налази резервоар за гориво. Ову стрелицу најпре су почели да користе јапански и корејски произвођачи, потом и британски, будући да се код њих вози левом страном коловоза и њихови аутомобили углавном имају резервоар с леве стране.

Ако се први пут нађете у аутомобилу с празним резервоаром, баците поглед на показивач горива и стрелица ће вас упутити са које стране се у ваш ауто сипа гориво и самим тим са које стране треба да вам се нађе точилица.

(Мондо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".