Извор:Фото: О.Радошевић

ЛОПОВИ НЕ БИРАЈУ: У Лозници покрадено пола тоне сувог меса

Извор: Нпортал

12.12.2022.

08:11

МЛАДОМ домаћину Марку Јевтићу из Корените, код Лознице, чија је кућа у центру тог села, крај друма Лозница-Крупањ, непознати лопов или више њих, украли су сво сушено месо од две зимине, које су биле тешке по 250 килограма.

Случај је, одмах пријављен лозничкој полицији, која је урадила увиђај. Штета је већа од 150 хиљада динара. Домаћин, али и његови укућани су у очају. Одгајили су велике зимине, сматрајући да ће, што се меса тиче, зимус моћи да "накриве капу", али нису рачунали на лоповску ујдурму, која почиње одмах после свињокоља.

- Отац је отишао код сестре у Швајцарску и понео три пршуте, колико дозвољавају да се поносе и то је све што смо добили од наших зимина - прича Марко, који се, уз пољопривреду, бави грађевином, и као и његови родитељи, слови за часног, поштеног и вредног човека.

- Кад смо, данас, мајка и ја кренули у сушару да скинемо месо и кости, које су биле осушене, видели смо шта се догодило. Лопов или више њих су исекли, вероватно маказама за арматуру потпуно „очистили“ сушару. Не можемо да дођемо себи - каже младић.

И други мештани страхују, па истичу да би било добро ако би полиција успела да установи ко је покрао Јевтиће, и да их изведе пред лице правде како другима не би пало на памет да тако нешто чине.

Истрага је у току, а полицајци "склапају коцкице" уз оно што су узели на месту догађаја. У време крађе, која се догодила, вероватно, у ноћним сатима, падала је киша и ништа се није чуло.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".