Извор:Фото: Д. Миловановић, репринт ТВ Новости

ЈА НЕМАМ ДЕЦУ, АЛИ...: Воја не заборавља ОВЕ Вуисићеве речи

Извор: Нпортал

12.12.2022.

10:14

ГЛУМАЦ се присетио дружења са покојним колегом

Воји Брајовићу је 2020. године припала почасна титула лауреата признања које носи име по глумачком барду Павлу Вуисићу, које му је доделило Удружење филмских глумаца Србије на Филмским сусретима у Нишу, те се 71-годишњи глумац тада присетио дружења са покојним колегом.

BloombergAdria.com

Њих двојица су се упознали 1971. године приликом Војиног дебија у ТВ филму "Шешир професора Косте Вујића", у ком је Вуисић играо главну улогу, а Брајовић математичара Михајла Петровића - Мику Аласа.

- Још тада сам увидео какав је Паја професионалац и перфекциониста. Неколико година касније, када смо снимали "Поробџије" у Мостару, засели смо у паузи, дружили се, причали, нешто сам се замислио и рекао му: "Ја сам, у ствари, схватио какав си ти штребер!" Људи су веровали да он то тако лако ради, да не глуми него да живи своје улоге, али он је био одговоран и студиозан - почео је присећање глумац за "Глорију".

BloombergAdria.com

- Питао ме је: "Како то мислиш - штребер?" Објаснио сам му да се сећам да смо у "Шеширу" једну сцену снимали 17 пута. У тој сцени ја свирам виолину, Милан Цаци Михаиловић пева, а Павле стоји. Његов задатак је био само да нас слуша. 17 пута нас је враћао да поновимо кадар јер није био задовољан собом како нас слуша - додао је Воја.

- На то је имао спреман одговор: "Знаш, ја немам децу, али постоје деца којој се чини да је добро ово што ја данас радим и нећу да се сутра разочарају".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".