Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Sky news

ДЕЧАК ХЕРОЈ (10): Умро спашавајући вршњаке из језера (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

13.12.2022.

15:00

ВЕЛИКА трагедија потресла је Велику Британију. Четворица дечака упала су у ледену воду, а само је један од њих успео да преживи.

Како пишу британски медији, идентификован је дечак који је покушао да спаси остале дечаке које чак није ни познавао. Десетогодишњи Џек Џонсон је без размишљања о томе да ли ће угрозити свој животу, ускочио у хладно језеро Солихал након што је чуо запомагање тројице дечака који су претходно упали у воду. 

Нажалост, дечак је преминуо због своје храброст. Поред њега, преминула су још два малишана чије је животе покушао да спаси, док се трећи дечак (6) у болници бори за живот, пише Мирор.

Џека су хитне службе извукле из воде, заједно са полицајцем који је покушао да пробије лед током спасавања.

BloombergAdria.com

 

Како пишу медији, посебно је потресна чињеница да су родитељи дечака све време били на обали језера током акције спасавања и посматрали немилу сцену.

- Наше молитве су уз родитеље дечака. Сви смо сломљени. Сазнали смо да је Џек покушао да спасе дечаке које чак није ни познавао. Он је био невероватан - написала је његова тетка у објави на Фејсбуку.

Други дечака који се налазио на месту трагедије описао је како је дошло до тога да дечаци упаду у ледену воду. Он је испричао да је једном дечаку првобитно нога упала у лед, те да су други појурили да му помогну, али да су тада сви пропали кроз залеђено језеро.

Породице преминулих дечака су разорене и скрхане болом, пишу медији.

У време инцидента температура је пала на +1 степен, док је током ноћи било и до -3 степена.

Синоћ је у родном граду одржана комеморација преминулим малишанима, а на стотине окупљених људи је аплаудирало Џеку због његове невероватне храбрости. Међу окупљенима били су и ватрогасци који су први дошли на лице места и учествовали у извлачењу дечака из језера.

- Почивајте у миру момци - само је једна од транспарената који су носили окупљени на комеморацији.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, трагедија се догодила у недељу поподне када су тројица дечака упала у залеђено језеро док су се играли.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".