Извор:Фото: Танјуг/АП/Википедија

СТОЛТЕНБЕРГ: Односи с Русијом најгори од хладног рата

Извор: Нпортал

21.10.2021.

15:10

ОДНОСИ НАТО и Русије на ниском су нивоу, ситуација је најтежа од краја хладног рата, али треба оставити простор за разговоре, изјавио је данас генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Он је уочи састанка министара одбране држава цланица Алијансе у Бриселу нагласио да је, упркос тешкоћама, важно задржати комуникационе канале са Русијом.

- Чврсто верујемо да је, када су ствари тешке, када смо суоцени с изазовима у нашим односима као што смо сада, цак још важније разговарати и НАТО ће наставити да се заузима за конструктиван или смислен дијалог с Русијом - рекао је Столтенберг, преноси Хина.

Русија је у понеђељак саопштила да обуставља активности своје дипломатске мисије у НАТО након протеривања осам руских званичника које је Алијанса окарактерисала као "непријављене руске обавештајце" и најавила да ће затворити мисију западног војног савеза у Москви.

Министри одбране држава чланица НАТО окупили су се данас на дводневном састанку у Бриселу, што је први састанк уживо од фебруара 2020. године због пандемије корона вируса.

Министри ће разговарати о будуцихм напорима у борби против тероризма након повлачења из Авганистана и оснаживања савезничког одвраћања и одбране.

(Танјуг)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".