Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Moja Kuhinja Tanja

НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Како најбрже скувати пасуљ

Извор: Нпортал

18.12.2022.

17:26

НЕКОЛИКО једноставних савета помоћи ће да брже скувате укусан пасуљ.

Пасуљ, чорбаст или пребранац је омиљено српско јело, поред сарми. Када се пасуљ стави да се кува, све после тога је једноставно, али припрема пре термичке обраде је захтевна и изискује време. Ако желите правилно да скувате пасуљ и да он успе, битно је да га ноћ пре кувања потопите, а затим сутрадан исперете у две воде.

Али, постоје неки трикови који доста олакшавају процес спремања, а он је једнако укусан.

Прво, пасуљ више не мора да се потапа дан раније у воду. Све што треба да урадите јесте да узмете већу шерпу, па у њу сипајте пасуљ (количина по жељи) и воду. Затим промешајте, па онај пасуљ који је испливао извадите, јер он се неће скувати, пошто је покварен. Затим кувајте док не прокључа.

BloombergAdria.com

Након тога пасуљ процедите, па исперите, а онда напуните новом водом. Поново оставите да прокључа, а затим поклопите и оставите да одстоји тако 40 минута. За то време пасуљ ће набубрити, као и да сте га оставили целу ноћ у води. Опет процедите, па сипајте нову воду и оставите да проври.

Никако немојте да солите док се кува, јер ће му требати дупло више времена. Пасуљ се соли 5 минута пре него што ћете га искључити. Кувајте пасуљ неких сат времена, проверите да ли је мекан, пре него што искључите. Након кувања ви можете да направите пребранац, али и да док се кува додате суво месо, а зачине и парадајз сос (ако користите) додајте 5 минута пред крај, као и со.

(Мондо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".