Извор:Фото: П.Милошевић

КРЕЋЕ ПРИЈАВА ЗА ДЕЧИЈЕ ВАУЧЕРЕ: Ево ко све има право на њих

Извор: Нпортал

19.12.2022.

07:43

ВАУЧЕРИ ће бити посебан новогодишњи поклон Града Београда за сву београдску децу, поручио је градоначелник престонице Александар Шапић.

Градоначелник београда Александар Шапић најавио је да од понедељка, 19. децембра, почиње подела ваучера у вредности од 6.000 за сву децу Београда, закључно са ученицима завршних разреда средњих школа.

Такође, поклон-ваучере ће добити и сви запослени који раде с децом у вртићима и школама, а они ће моћи да се искористе у року од два месеца од момента преузимања, тачније до 1. марта.

Шапић је навео да ће ови ваучери бити посебан новогодишњи поклон од Града Београда за сву београдску децу и све запослене у предшколском и образовном сектору који свакодневно брину и воде рачуна о њима.

- Ваучери ће у току следеће недеље бити достављени свим државним и приватним предшколским и школским установама, тако да очекујемо да ће их сви имати до 26. децембра, након чега ће у оквиру тих установа да крене подела нашим грађанима. За ону децу која не иду у вртиће родитељи ће од 26. децембра моћи да се јаве у своју општину, те ће на посебном шалтеру с личном картом и здравственом књижицом детета моћи да подигну ваучер. Шалтер ће бити доступан и за све рекламације уколико буде евентуалних проблема - истакао је градоначелник.

Ко има право на бесплатне ваучере?

Право на новогодишње ваучере имају деца која похађају предшколске установе и редовни ученици основних и средњих школа на територији града Београда.

Осим њих, право на ваучере имају и деца која нису обухваћена васпитно-образовним програмом, а један од родитеља има пребивалиште на териотрији престонице, као и запослени и радно ангажовани у предшколским установама, основним и средњим школама.

Деца која похађају предшколски програм (јасле, вртићи, припремни предшколски програм), преузимају ваучере у установи у којој бораве. Исто важи и за редовне ученике основних и средњих школа.

Малишани који истовремено похађају основну и музичку или уметничку школу, ваучере преузимају у основној школи.

Ваучери на шалтеру

Додела ваучера за децу која нису обухваћена васпитно-образовним програмом, одвијаће се на шалтерима града Београда који ће бити отворени у свим градским општинама.

(24седам)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".