Извор:Фото: Профимедиа

ТРИКОВИ ДОМАЋИЦА: Како да славски колачи остану свежи?

Извор: Нпортал

19.12.2022.

22:38

СЕЗОНА слава је увелико у току, а ту су и предстојећи празници. Ово је доба године када највише спремамо колаче и постоји неколико трикова како да нам остану што дуже свежи.

Сваки искусни домаћин спрема одређену залиху хране неколико дана пред славу или важан догађај. У случају да спадате у ову групу људи постоји неколико савета како да одржите колаче свежим чак и након прославе.

Хрскави колачићи

Хрскави колачи никако не подносе влагу, јер их она омекшава, а самим тим и губе на хрскавости. Препорука за њихово чување јесте да их одложите у херметички затворену посуду и да их у њу никако не стављате пре него што се скроз охладе.

BloombergAdria.com

 

Колачи од дизаног, прхког или лиснатог теста

Ове колаче је најбоље замрзнути, али пре него што то урадите, оставите их око пола сата у фрижидеру, па их тек онда преместите у замрзивач. На тај начин ћете очувати прхкост теста.

Штрудле или куглоф, кекс с пуњењем

Половину исечене јабуке или кришку хлеба ставите у посуду, а затим у ту посуду одложите мекане колаче које желите да чувате. Хлеб и јабука делују као овлаживач и продужиће свежину колачима.

BloombergAdria.com

 

Кремасти колачи 

Овакве колаче не би требало да држите у фрижидеру дуже од три дана. Најбоље би било да их прекријете масним/пек папиром, да их упакујете у кесу или посуду, а затим да их замрзнете. Када будете планирали да их послужите, оставите их да се одмрзну на собној температури и биће као свежи, преноси "Информер".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".