Извор:Фото: Профимедиа

НИЈЕДАН ФУДБАЛЕР ИКАДА Аргентина Месију спрема признање ФОТО

Извор: Нпортал

21.12.2022.

21:45

ОСВАЈАЊЕМ ове титуле, омалени Аргентинац је освојио и последњи трофеј који му је недостајао у његовој блиставој каријери.

Фудбалери Аргентине постали су прваци света победом над Француском у фантастичној финалној утакмици која је окончана након шутирања пенала. 

Након узбудљиве утмице и нерешеног резултата (2:2) након регуларног дела игре, ушло се у продужетке. У додатних 30 минута игре виђено је још по један погодак са обе стране, а затим су уследели пенали. 

Након извођења удараца са "креча", Аргентина је трећи пут у историји постала првак света у фудбалу, први пут од првенства у Мексику одржаног 1986. године. 

Поред светске титуле, прва звезда "гаучоса" Лионел Меси понео је и признање намењено најбољем фудбалеру првенства. Освајањем ове титуле, омалени Аргентинац је освојио и последњи трофеј који му је недостајао у његовој блиставој каријери.

BloombergAdria.com

 

Навијачи Аргентине изашли су на улице поводом овог историјског успеха и славље траје већ неколико дана, а сада су отишли корак даље. Према писању локалног листа Ел Финанциеро, Централна банка Аргентине разматра опције како би обележила освајање овогодишњег Светског првенства. 

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Како пишу аргентински медији, постоји могућност да једна од главних новчаница у тој јужноамеричкој држави понесе лик Лионела Месија, кога, поред Марадоне, у родној земљи гледају као неку врсту божанства.

Навијачи су овај предлог дочекали са одушевљењем, а на друштвеним мрежама су се већ појавиле фотографије које показују како би изгледале те новчанице. Била би то новчаница од 1.000 пезоса која би на предњој страни имала Месијев лик, а на полеђини би стајала слика целе репрезентације Аргентине са пехаром намењеним освајачи првенства света у фудбалу.

Централна банка Аргентине раније је увела комерцијалне кованице у знак сећања на први од три тријумфа ове земље на Светском првенству 1978. године, пише британски Сан.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".