Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Jelajelena Petrovic

ПОСНИ ЂУВЕЧ: Прави бакин рецепт-прсте да полижете

Извор: Нпортал

23.12.2022.

12:51

ЂУВЕЧ је једно од најздравијих јела у народној кухињи без обзира на то да ли се спрема за време поста или не.

Ово јело богато поврћем можемо јести као главно или уз додатак уз месо или рибу. Врло је лаган оброк и садржи витамине који су веома корисни за метаболизам. 

За припрему овог јела потребно је: 

BloombergAdria.com

За почетак, оперите и ољуштите кромпир, па га исеците на коцкице. Црни лук такође исеците на резанце. У тепсији у којој ћете спремити ово јело,сипајте мало уља, додајте исецкан кромпир и лук, опран пиринач, со, суви биљни зачин и црвену млевену паприку паприку. Добро измешајте, прелијте топлом водом, да огрезне и ставити у претходно загрејану рерну. Јело се пржи на 200 степени око један сат, односно док кромпир не омекша, а вода не испари.

(Рецепти 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".